Cruella (Film Yorumu)


Konusu: CRUELLA, Disney'in 'En Kötüler' listesinde 6. sıraya yer edinmiş Cruella De Vil'in hayatını anlatan bir yapımdır. Sinema ve Disney evreninin en moda tutkunu kötüsü olarak da bilinen Cruella'nın doğumundan itibaren kötü tarafını nasıl kabullendiğini ve intikam peşinden nasıl koştuğunu izleyeceğiz.

 ☽ ☾
2 Saat 14 Dakika
Walt Disney
Suç, Komedi
26 Mayıs 2021
Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter...
 ☽ ☾



KİŞİSEL DÜŞÜNCEM


Dünya'nın gelmiş geçmiş en havalı kötüsüne 'merhaba' deyin! Ve tabii Disney'in şu ana kadar yaptığı en mükemmel filme de!

 ☾

2 saat 14 dakikanın su misali akıp gittiği Cruella filmi, 2021'in en iyi filmleri arasında yerini mükemmel şekilde aldı. Bu sene aldığı ödüllerle çantasını ağzına kadar dolduracak, hiç şüpheniz olmasın. 
Kıyafetleriyle, oyuncularıyla ve tabii ki en önemlisi birbirinden havalı sahneleriyle Cruella filmi bence beklendiği gibi seneye damgasını vurdu. Aylardır hatta yıllardır bu filmi bekliyordum. Kesinlikle beklentimi kat ve kat karşıladı. Her sahnenin, mekanın ve kıyafetlerin içine düştüm. Film, inanılmaz bir moda anlayışına sahip. Her kıyafet birbirinden iyi ve harika düşünülmüş. Hem kıyafetleri düşünüp hem de 1970'lerin moda anlayışa uymak çok zor olsa gerek ama film bunu mükemmel şekilde başarmış.



Dediğim gibi kıyafetler gibi oyunculuklarda mükemmel, özellikle Emma Stone. Filmi izlemeden önce Cruella De Vil'i başkasının da canlandırabileceğini düşünmüştüm ama filmi izledikten sonra Emma Stone'nun bu film için biçilmiş kaftan olduğunu fark ettim. Eğer aranızda 101 Dalmaçyalı filmini izleyen varsa az çok Cruella karakterine hakimdir. Bu karakterin her şeyden önce yürüyüşü dikkat çeker. Hafif kambur ve omuzları çıkık bir şekilde yürür. Filmde bu yürüyüşü gördüğün an 'tamam' dedim, sanki filmde aradığım tek ve en önemli dokunuş buymuş gibi hissetmeme sebep oldu bu yürüyüş ve Emma Stone bu yürüyüşü mükemmel bir şekilde başarmış. Sadece yürüyüşte değil, delilik olsun, kafayı sıyırmışlık olsun, dehalık olsun oyunculuk mükemmel...

Aynı şekilde müzikler de mükemmel özellikle, bakın ÖZELLİKLE filmin sonunda çalan şarkı zaten inanılmaz bir şey! Florence + The Machine'in söylediği Call Me Cruella şarkısı. Filmi izledikten sonra şarkıya manyak gibi taktım. Kesinlikle şarkıyı dinlemeniz lazım, karanlık temalı ve bağımlılık yapan bir şarkı. Filme de cuk diye oturmuş. Tabii ki filmin içinde bulunan diğer şarkılarda aynı şekilde mükemmel, zaten çoğu hatta hepsi dönem şarkılarıydı. O yüzden şarkılar dönemin havasını mükemmel bir şekilde verdi. 




Eğer bu yazıyı gördüyseniz kesinlikle 'Cruella' filmini izlemek zorundasınız. Hala aranızda 'izlemeyeceğim' diyen varsa büyük bir hataya düşer. Özetleyecek olursak her şeyiyle, altını çiziyorum her şeyiyle mükemmel bir film. Önermeyi falan geçtim gidin hemen izleyin. Bu akşam, patlamış mısırınızı ve kolanızı alın kendi sinemanızı oluşturun ve filmin keyfini çıkarın :)



Meşhur ve aptal Dalmaçyalılarımıza yer vermesek olmazdı...
Böyle tatlı (!) gözüktüklerine bakmayın daha da tatlılar eheueh. Çizgi filminde ne kadar önemli role sahipseler bu filmde de öyle. Neredeyse her şey onların başının altından çıkıyor.



Cruella De Vil


˗ˏˋYazımı okuduğunuz için teşekkür ederimˎˊ˗
﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀

                                      :   .

                                     *   ˚ ✵      

                                          .· * • ˚            

                                           ✶   : · •

                                    .· *

                                          ✵ ˚ : ·  

                               * ˚ ✶

                                              ✬       .   · *

                                                          ˚ .Filmler, Film Önerileri, Disney, 


8 Düşüncelerinİz

  1. Çok beğendiğin anlaşılıyor. Teşekkürler tavsiye için :))

    YanıtlaSil
  2. peki, en kısa zamanda izliycem, senin öğütler hep iyi zaten :)

    YanıtlaSil
  3. Övgülerinden sonra izleme listeme aldım :)

    YanıtlaSil
  4. Madem izlemek zorundayım, izleyim o zamann :) Teşekkürler tavsiye için. Çok güzel bir yorum olmuş, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerini merak ediyorum :)