2020 İzlemeniz Gereken 30 Kore Dizisi

(K-Drama)


2020 İzlemeniz gereken 30 Kore dizisi, listesini hazırlamamın sebebi, genelde internette rastladığım bu tür listelerdeki çoğu Kore dizisini izlemiş olmam ve bu listelerin bana hiç verimli gelmemesi. Eğer benim gibi dizi bulmakta zorlanıyorsanız bu listeye bakın derim. Gerçi aranızda Kore dizi batağına yeni düşmüş arkadaşlar da olacağı için aralara vazgeçemediğim klasiklerden de serpiştireceğim. 

Karantina ve kış soğuğunda battaniyenizin içinde oturup sıcak kahvenizi yudumlarken izleyeceğiniz işte o samimi Kore dizileri.

Not: Kesinlikle en iyi, en kötü gibi bir sıralama yok. Sadece kendime göre, sizi düşünerek bir izleme sıralaması yaptım. 

&


    Be Melodramatic



Tür: RomantikKomedi

Konusu: Dizi, aynı evi paylaşan, birbirlerinin en yakın arkadaşı olan 30’lu yaşlardaki üç kadının kaygılarını, aşklarını, arkadaşlıklarını ve günlük yaşamlarını konu almaktadır. 



    Because This My First Life


                                        

                                   Tür: Dram, Romantik, Komedi

Konusu: Dizide, 30'lu yaşlarındaki insanların hayatları komik ve gerçekçi bir şekilde anlatılmakta.




  Another Miss Oh

Tür: RomantikKomediFantastik

  Konusu: Dizi, geleceği görme yeteneğine sahip olan bir adam, Oh Hae-Young ve adını taşıyan iki kadından uzak durmaya çalışmasını anlatmaktadır.




  Eulachacha Waikiki


                                          
                                           Tür: Romantik, Komedi, Gençlik

   Konusu: Dizi, Itaewon'daki iflasın eşiğindeki Waikiki konuk evini işleten üç kişi etrafında dönmektedir. Bir gün, kucağında gizemli bir bebek ile bekâr bir anne çıkagelir




  Itaewon Class



                                             Tür:
 DramRomantikGençlik

Konusu: Dizi, adaletsiz bir dünyada yükselmeyi başaran inatçı ve cesur bir grup insanın etrafında dönmektedir.



    Oh My Venus





                                                   Tür: Romantik, Komedi

    Konusu: Dizi, çocukluk zamanından kalma bazı psikolojik yararlardan dolayı zor zamanlar geçiren inanılmaz derecede mükemmel kişisel antrenör Kim Young-Ho ve aşırı kiloları ile başı dertte olan ilk aşkını bir takıntı haline getirmiş Kang Joo-Eun arasındaki gelişen romantik ilişkiyi anlatmaktadır.




  The Beauty Inside



                                            Tür: RomantikFantastik


  Konusu: Dizi, her ayın bir haftası doğaüstü bir şekilde görünümü farklı bir kişiye dönüşen bir kadının ve o kadına âşık olan bir adamın etrafında dönmektedir.



     The Secret Life Of My Secretary


                                            Tür: RomantikKomedi

    Konusu: Dizi, soğuk kalpli bir iş adamı olan Do Min-Ik ile onun sıcak kalpli sekreteri Jung Gal-Hee arasındaki aşk hikâyesini konu almaktadır. Bir gün, Do Min-Ik bir kaza geçirir ve bu olaydan sonra ona yüz körlüğü teşhisi konur. Yüzleri birbirinden ayırt edemediği için film endüstrisinin etkili bir figürü olan Veronica Park sandığı Gal-Hee’ye âşık olur.



      Tomorrow, With You





Tür: RomantikFantastik

Konusu: Dizi, bir zaman gezgini Yoo So-Joon ve onun eşi Song Ma-Rin’in arasındaki aşkı konu almaktadır. So-Joon gelecekte perişan bir halde yaşadığını görür ve bunun üzerine geleceğini değiştirebilmek için Ma-Rin’i sevmediği halde onunla evlenir. Peki, bu onun mutsuzlukla dolu geleceğini değiştirebilecek mi yoksa her şey daha karmaşık bir hal mi alacak?



        Where Stars Land



                                                 Tür: DramRomantik

       Konusu: Dizi, Incheon Uluslararası Havalimanı'nda çalışan bir grup insanın etrafında dönmektedir.




    Start-Up




Tür: DramRomantikKomediGençlik

    Konusu: Dizi, şirketlerinin, geleceğin 'Google'u ve 'Amazon'u olmasını hayal eden ancak bu konuda hiçte umut vaat etmeyen iki farklı kişinin etrafında dönmektedir. Aynı hayalin peşinden koşan bu ikili bir gün karşılaşır ve birbirlerine destek olup, birlikte işlerini geliştirirler.




         
     Lovely Horribly



       Tür: RomantikKomediFantastikGerilim, Korku

           Konusu: Dizi, kaderleri birbirlerine bağlı olan bir adam ve bir kadının etrafında dönmektedir. Philip ve Eul-Soon aynı gün doğmuştur ve garip bir şekilde biri mutlu olursa diğeri mutsuz olmaktadır. Philip, işleri her zaman yolunda giden başarılı bir oyuncudur. Eul-Soon ise işleri hiçbir zaman yolunda gitmeyen bir senaristtir. Philip ve Eul-Soon birlikte aynı dizide çalışmaya başlar ve çok geçmeden etraflarında bir dizi gizemli olaylar meydana gelir.




         Extraordinary You




                                    Tür: RomantikKomediFantastikGençlik 

       Konusu: Dizi, aslında bir webtoon karakteri olduklarını fark eden ve webtoonda onlar için yazılmış hikâyeye karşı çıkan bir grup öğrencinin etrafında dönmektedir. Dan-O, kendisinin aslında bir webtoon karakteri olduğunu öğrenir. Dahası ortalıkta bir dedikodu dolaşmaktadır; webtoondaki başkarakter o değildir ve yakın zamanda karakteri webtoondan çıkartılacaktır. Bunun üzerine, webtoon yazarı tarafından onun için yazılan bir aşkı değil, kendisi için gerçek aşkı bulup yaşamaya karar verir. Bir gün, kendisine âşık ama webtoonda adı dahi olmayan bir karakter ile karşılaşır




        Clean With Passion Now



                                                  Tür: RomantikKomedi

       Konusu: Dizi, mikrop korkusu olan bir adam ve pasaklı bir kadının aşk hikayesini konu alır.




            Perfume



                                           Tür: RomantikKomediFantastik


           Konusu: Dizi, gizemli bir parfüm sayesinde genç bir kadına dönüşen orta yaşlı bir kadının etrafında dönmektedir. Min Jae-Hee hayatını ailesine adamış orta yaşlı bir ev kadınıdır. Ancak bir gün, ailesi darmadağın olur. Dünyası yıkılan ve öfke içinde olan Min Jae-Hee, gizemli bir parfüm sayesinde aniden genç bir kadına dönüşür. Yeni genç ve güzel görünümü ile modellik yapmaya başlar. 



            It's Okay Not To Be Okay




Tür: DramRomantikKomedi


      Konusu: Dizi, psikiyatri bölümünde çalışan bir adam ile popüler ama antisosyal kişilik bozukluğu olan bir kadının  etrafında dönmektedir. Adamın aşka ayıracak vakti yoktur. Kadın ise aşk hakkında hiçbir şey bilmemektedir. Ancak, ikisi birbirlerini tanıdıkça yakınlaşır ve aşk sayesinde zorlukların üstesinden gelir. Kayıp ruhlarını ve kimliklerini yeniden keşfederler.




    Witch's Court





                                              Tür: RomantikHukukGizem


      Konusu: Dizi, yalnızca cinsel suçlarla uğraşan özel bir bölümün etrafında dönmektedir.





       My Father Is Strange




Tür: Dram, Romantik, Komedi, Aile


     Konusu: Dizi, 6 kişilik bir ailenin normal bir hayat yaşarken karşılarına çıkan ve o ailenin bir parçası olduğunu söyleyen genç bir delikanlı yüzünden hayatlarının tamamen değişmesini konu almaktadır.




            Madame Antoine



                                                      Tür: RomantikKomedi

     Konusu: Ko Hye-Rim olarak anılan ünlü bir falcıdır ve geleceği görebildiğini iddia eder ancak gerçekte bu bir yalandır. O, edindiği istihbaratlar ve keskin zekası ile geleceği tahmin etmektedir. Onun hayali romantik filmlerde olduğu gibi bir aşk yaşamaktır. Bir gün, aşkın olmadığını kanıtlamak için psikolojik deneme testleri yapan psikoterapist Choi Soo-Hyun ile karşılaşır. Tesadüfe bakın ki Soo-Hyun'un kliniğinin adı ve "Marie Antoinette"dir.




            You're All Surrounded



Tür: Dram, Romantik, Komedi, Aksiyon, Polisiye


        Konusu: Gangnam, Seul, Güney Kore'de bulunan bir polis karakolunda Eun Dae-Koo olmak üzere yirmili yaşlarda olan 4 çaylak dedektifin hikayesi anlatılmaktadır. 



          True Beauty



Tür: RomantikKomediGençlik

    Konusu: Dizi, görünüşü konusunda kendine güveni olmayan ve kendini güzel göstermek için makyaj yapan Lim Joo-Kyung'un hikâyesini konu almaktadır. Kalbinde derin bir yara ile yaşayan Lee Su-Ho ile karşılaşır. Sırlarını birbirleri ile paylaştıkça olgunlaşırlar.



           He Is Psychometric



             

Tür: RomantikKomediGerilimGizemFantastikGençlik


     Konusu: Dizi, dokunduğu şeylerin anılarını okuma yeteneğine sahip Lee An ile acı dolu geçmişini herkesten saklamaya çalışan Yoon Jae-In’in etrafında dönmektedir. Bir gün, Lee An ve Jae-In karşılaşır ve ikili bir dizi olayı birlikte çözmeye çalışır.


   

          A Poem A Day



Tür: RomantikMedikal


   Konusu: Dizi, bir hastanede çalışan bir grup fizik terapisti, hemşire, radyolojik teknoloji uzmanı ve stajyerin etrafında dönmektedir.




         The Boy Next Door (Web Drama)



Tür: Komedi


Konusu: Komşu olan, iki genç hakkında.




        Do Do Sol Sol La La Sol




Tür: RomantikKomedi


      Konusu: Dizi, hayatı alt üst olmuş bir piyanist ile gizemli bir adamın arasındaki aşk hikâyesini konu almaktadır. Goo Ra-Ra ailesinin finansal çöküşünün ardından küçük bir köydeki 'La La Land' adlı piyano akademisinde iş bulur. Bir süre sonra, sakladığı birçok sırrı varmış gibi görünen Sun Woo-Joon ile karşılaşır ve yavaş yavaş ona kalbini kaptırır.



       Come And Hug Me



Tür: DramRomantikGizem


     Konusu: 
Dizi, psikopat bir babaya sahip olan genç bir adam ile ebeveynleri bir psikopat tarafından öldürülen genç bir kızın arasındaki aşk hikâyesini anlatmaktadır. Do-Jin ve Jae-Yi lise yıllarında birbirlerinin ilk aşkıdır. Bir gün, Do-Jin’in babası Jae-Yi’nin ebeveynlerini öldürür. Trajik bir şekilde yolları ayrılmak zorunda kalan Do-Jin ve Jae-Yi yıllar sonra tekrar karşılaşır.


       Search: WWW



Tür: Romantik


     Konusu: Dizi, cinsiyet ayrımcılığı ile mücadele ederek başarılı bir iş hayatına sahip olmaya çalışan ve bu yüzden bir eş veya bir anne olmaktan vazgeçen kadınlara odaklanmaktadır.




       Memories of the Alhambra


                  

Tür: RomantikFantastikGizem



        Konusu: Dizi, kişinin dünya ile arasındaki algılarını bozabilen bir artırılmış gerçeklik oyununun geliştiricisini bulmak için İspanya’nın Granada şehrine giden bir yatırım şirketinin CEO’sunun etrafında dönmektedir. Burada, pansiyon işleten bir kadınla karşılaşır. 



        Vagabond



Tür: AksiyonGerilim



Konusu: Dizi, gizemli bir uçak kazası soruşturmasına karışan ve daha sonra ülkede yapılan yolsuzluklar hakkında bilgi toplamaya başlayan sıradan bir adamın etrafında dönmektedir.

  


            A-Teen 2 (Web Drama)



Tür: RomantikKomediGençlik


     Konusu: Dizi, altı öğrencinin hayatını konu alıyor.



&




Her yerde gördüğünüz dizilerden koymamaya çalıştım inş başarılı olmuşumdur. Genellikle farklı konulu beğendiğim dizileri koydum. Hepinize iyi seyirler...



Kore Dizi Tavsiyesi, Diziler

En çok izlenen kore dizileri , kore dizi önerileri , kdrama önerileri 

0 Düşüncelerinİz

Düşüncelerini merak ediyorum :)