Hızlı Ve Öfkeli 9 (Film Yorumu)

 


Konusu: Dom Toretto ve arkadaşlarının bu kez Dom'un kişisel geçmişinden gelen bir tehdide karşı mücadelelerini odağına alıyor. Dom Toretto, oğlu küçük Brian ile gözlerden uzakta, sessiz bir hayat sürmektedir. Ama huzurlu çevrelerinin hemen ötesinde tehlikenin hep pusuda olduğunu biliyorlardır. Bu kez tehlike Dom’u, en sevdiklerini kurtarmak istiyorsa geçmişinin günahlarıyla yüzleşmeye zorlayacaktır. Ekibi, bugüne kadar karşılaştıkları en yetenekli suikastçı ve yüksek performans sürücüsünün, Dom’un terk edilmiş erkek kardeşi olan Jakob’un liderliğindeki dünyayı yıkacak bir planı durdurmak için bir araya gelir.

Fast & Furious 9
143 Dakika
Aksiyon, Gerilim
2 Temmuz 2021




Kişisel Düşüncem

2001 yılından itibaren en gözde serilerden birisi olan Fast&Furious serisinin son filmi olan 'F9' hakkında kişisel düşüncelerimi yazacağım. Ondan önce aranızda seriyi sırayla izlemek isteyenler için sıralamayı tam şekilde aşağıya bırakıyorum.


1. The Fast And The Furious
2. Turbo-Changed Prelude
3. 2 Fast 2 Furious
4. The Fast And The Furious: Tokyo Drift
5. Los Bandoleros
6. Fast&Furious
7. Fast Five
8. Fast&Furious 6
9. Furious
10. The Fate Of The Furious
11. Hobbs And Shaw
12. F9 The Fast Saga


Seriyi rahatlıkla bu sıraya göre izleyebilirsiniz. Detaylı bir sıralama yaptım :) 




Bu sene çıkması en çok beklenen filmlerden olan F9 bence beklentileri karşıladı-karşılayamadı arası. Genelde, serilerde her seferinde üstüne ekleye ekleye yeni şeyler çıkarmak zorunlu bir şey ve bu zorunluluk Hızlı Ve Öfkeli serisi içinde geçerli. İlk film sokak yarışıydı derken dokuzuncu filmde arabayla uzaya çıkmayı izledik. Şimdi mantıken ne kadar oluru var bilemem ama gerçek hayatta kimsenin daha önce denemediğini de baz alırsam bu film aksiyon+bilim kurgudan hallice. 

Hızlı Ve Öfkeli serisi genel olarak hep aynı olay örgüsü üzerinden gidiyor. 'Dom ta*şağını yiyim çözsen çözsen sen çözersin bu işi'yle başlayıp Dom'un ekibini -ailesini- toplamasıyla devam ediyor. (Bi tık Enes Batur vaybı sezdim eheueh) İlk başta her şey boka sarıyor ama filmin sonunda ne hikmetse ekip işleri yoluna koyuyor ve bu sayede izlediğiniz şeyin film olduğunu rahatlıkla anlıyorsunuz. Paul Walker ölmeseydi film nasıl olurdu bilemiyorum ama böyle de çok mükemmel olmuş denilmez. Sanki, yedinci filmde bıraksalar daha mı iyi olurdu? 
'Bunu hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.' -Kanye West

Araba sahneleri yine her zaman ki gibi güzeldi, bazı hareketler bir tık 'yapılması reelde imkansız' olsa da beğendim. Sonuçta adamlardan her seferinde sadece araba yarışı yapmasını bekleyemeyiz, ki yedinci filmde gökdelenler arası tek bir çizik bile almadan uçmalarını izledik. Zaten bu muhabbetten dokuzuncu filmde de bahsediliyor. Tek bir çizik bile almadan günü tamamlamalarında. Şimdi yani akıl var mantık var, on kişi elinde -silah türlerini bilmiyorum o yüzden tek bildiğimi yazacağım- kalaşnikofla adama sıkıyorlar ama nasıl sıkmak mermi manyağı ettiler herifi, adam ölmedi. Neymiş efendim çelik yelek varmış, o sırada kafası bomboş. Bu on askerden bir tanesi bile mi hetşat atamıyor aq! Peki bunları orduya kim aldı? (Marvel'ın paralel evreni.)

Onun dışında dokuzuncu filmle Dom'un geçmişini ve babasının ölümü arkasındaki sırı öğrenmiş olduk. Ha sorarsanız 'öğrendin de ne oldu boynuzların mı çıktı' hayır çıkmadı...





Oyunculuklarıyla, sahneleriyle, hikayesiyle tam bir Hızlı Ve Öfkeli filmi, fazlası ya da eksiği yok. Sek Hızlı Ve Öfkeli. Aranızda zaten bu serinin sevenleri vardır, IMDB bile filme bok gibi dese gidip izleyecekler o yüzden daha önce hiç bu serinin filmlerini izlememişler için yazacağım. Bence sinema salonunda izlenmesi çok keyifli filmlerden birisi, özellikle seriye yeni başlayacaksanız tabii ki sırasıyla izleyin ama benim favorilerim 5 ve 7 ama 8. filmde Jason ve The Rock var...

Sonuç olarak Hızlı Ve Öfkeli her zaman izlenir. Şimdiden iyi seyirler :))

<3
BU ARADA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN <3


John Cena ismini ne zaman duysam aklıma o malum video geliyor ve 'COOOONNN SİNAAAA' demekten kendimi alamıyorum. Oyunculuğu iyi miydi derseniz, ehh işte. Şöyle böyle, az daha zorlasa olur ama bu film her ne kadar F&F olsa da çerez bir film ve oyuncuların çok iyi olmasını nedense beklemiyorum. Gerçi WWE SmackDown için kurgu diyorlar (hiç izlemedim video kesitlerinden biliyorum) eğer kurguysa iyi oyunculuklar :) 22 sezon sürmüş bir yapım aq, valla bu saatten sonra sorgulamak bana düşmez...






˗ˏˋYazımı okuduğunuz için teşekkür ederimˎˊ˗
﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀

                                      :   .

                                     *   ˚ ✵      

                                          .· * • ˚            

                                           ✶   : · •

                                    .· *

                                          ✵ ˚ : ·  

                               * ˚ ✶

                                              ✬       .   · *

                                                          ˚ .Filmler, Film Önerileri, Disney, Film Yorumu,  Dram Filmleri , Aksiyon , Korku , Gerilim 


4 Düşüncelerinİz

Düşüncelerini merak ediyorum :)