Sıla (Nostaljik Türk Dizisi - Yorum)

 


Konusu: Evlat edinildiğini öğrenen Sıla, erkek kardeşinin düğününe katılabilmek için unuttuğu memleketine gider ama kardeşinin düğünü diye gittiği düğün kendi düğünüdür.

𓅇
Yıl: 2006-2008
Bölüm: 79
Kanal: ATV
Tür: Dram
Oyuncular: Cansu Dere, Mehmet Akif Alakurt...
𓅇


Kişisel Düşüncem

Ömrü hayatımda böyle saçma bir dizi ne gördüm ne duydum. O kadar ciddiyim. Dizideki tek güzel şey Mardin, onun dışında hiçbir şeyi beğenmedim. 

Sıla 18 yaşında, İstanbul'da yaşamış en iyi okullara gitmiş ve iyi yetişmiş bir kızken biyolojik ailesi bunu, köy ağasıyla 'kandırma' yoluyla evlendiriyor. Yazık garibim Sıla'da şey kafasında etnik kökenlerime yolculuk, sağlıklı beslenem, köy hayatı, gezem görem, anam babam... Kızı köyün zırdosuyla evlendiriyorlar haberi yok. Bu nasıl senaryo Allah aşkına! İnsan kendinin evlendirildiğini anlamaz mı? Adamla (zırdo) karşılıklı göbek bile attın, sana bindallı giydirdiler yine de anlamadın. Peki sence bu kimin düğünü? 

Hayır birde başrollerin oyunculukları da felaket kötü. Cansu Dere'nin ilk oyunculuğu falan her halde, mimikleri çok kötü. Günümüzde Hande Erçel'e laf atıyorlar ama Cansu Dere oyunculuğu o dönem daha kötü. Zaten Mehmet Akif'in sesi bile kendi sesi değil. Bazen ses ağıza oturmuyor. Madem oturtamayacaksınız niye dublaj yapıyorsunuz. Aşırı saçma, senaryosu da cabası. 

Birde sağ olsunlar, günümüzün rezil töre dizilerinin atası olur kendileri. 'Asmalı Konak' hadi neyse de -çok eski izlemedim onu- bu saçma sapan bir dizi. Geleceğe gidip bir şeyleri engelleme gücüm olsa direk 'Sıla' dizisini engellerim, en azından günümüz töre dizileri bir nebze olsun düzgün olur. Hiç olmaz demiyorum çünkü o saçma dizilerin izleyeni çok. 

Tecavüz sahnesi mi ararsın, şiddet sahnesi mi ararsın, saçma sapan diyaloglar mı dersin, hepsi var. Hatta daha fazlası bile mevcut. Saçma sapan bir dizi. Başroller bile uyumsuz, çekelim gidelim kafasında. Yani dizi ekibi bile diziye katlanamazken, kimler izledi bu diziyi ya? Çok ciddiyim, kim izledi? 
Daha fazla yazmayacağım. Hala izlemek isteyeniniz varsa Youtube'da bölümleri mevcut.


  Ülkenin töre dizi rezervini tek başına göğüslenen ATV'ye de buradan tavsiye, salın artık. Valla salın artık!



˗ˏˋYazımı okuduğunuz için teşekkür ederimˎˊ˗
﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀

                                      :   .

                                     *   ˚ ✵      

                                          .· * • ˚            

                                           ✶   : · •

                                    .· *

                                          ✵ ˚ : ·  

                               * ˚ ✶

                                              ✬       .   · *

                                                          ˚ . Diziler , Dizi Önerileri , Nostaljik Diziler , Türk Dizileri

2 Düşüncelerinİz

  1. bunu da bilmiyom ama oyuncular ikisi de tanıdık :) yerli nostalji deyince aklıma aşkı memnu, med cezir geliyor :) yeni dizileri sefiyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıla'nın tokası falan çok ünlüydü nasıl hatırlamazsın :D Aşk-ı Memnu efsane :))

      Sil

Düşüncelerini merak ediyorum :)