Binbir Gece (Nostaljik Türk Dizisi - Yorum)



 Konusu: Hasta olan çocuğunu ameliyat ettirmek için para arayan Şehrazat, patronu Onur Beyle bir gece geçirme şartıyla oğlunu ameliyat ettirecek kadar parayı bulur. Kadınlara asla güvenmeyen Onur Bey, Şehrazat'ın büyüsüne kapılmaya başlar.

𓆉
Yıl: 2006-2009
Bölüm: 90
Kanal: KanalD
Tür: Dram
Oyuncular: Halit Ergenç, Bergüzar Korel...
𓆉



Kişisel Düşüncem

Evettt, jenerik müziğine aşık olduğum dizi. Bir dönem bırak ülkeyi, dünyayı sarsmıştı (güney amerika, balkanlar falan) Şehrazat'ın inanılmaz kişiliği ve Onur'un mallıklarıyla bütünleşen 'Binbir Gece' konusuyla ve oyunculuklarıyla o dönemin en iyisiydi. Aynı dönem Hatırla Sevgili, Sıla, Doktorlar, Yaprak Dökümü gibi dizilerle birlikte yayındaydı. Bu arada ülke dizi alanında galiba 2006'da altın çağını yaşıyormuş. Bütün sansasyonel diziler 2006 yapım. 

Her ne kadar Şehrazat'ın gergin suratı ve gergin saçlarına bakmak baş ağrıtsada 'Binbir Gece' dönemin en iyilerinden. Ve bence kesinlikle dizi sektöründe bir dönemin başlangıcı bile olabilir çünkü bu dizinin benzerlerini ve yandan yemişlerini çok gördük. Günümüzde bile her dizi içinde bir miktar Binbir Gece barındırıyor. 

Ayrıca dizide 2000li yılların kötü kıyafetlerini de yakından incelebilirsiniz, belgesel niteliğinde. Düşük bel pantolonlar, etekler, yakası iğrenç tişörtler ve ağır cıncıklıbıncıklı takılar. Erkeklerin pantolonlarına falan hiç girmiyorum. Kötü olan tek şey kıyafet değil, çekim de kötü. Onur (Halit Ergenç) koridorda yürüyor sanki biz de peşinden gidiyoruz. Kamera sallan sallan, tangır tangır çekmişler. Adamın ayaklarına zoomlamışlar falan. Hem sallanıyoruz hem de ayak izliyoruz. Sanatsal...


(Şehrazat'ın kafa s*ken saçı)

Konuyu bilmeyen varsa Şehrazat'ın kocası vefat ediyor, kocasının ailesinden de kimse Şehrazat ve Kaan'ı sevmiyor. Kaan, Şehrazat'ın oğlu. Çok tatlı çocuk valla, küçükken hatırlıyorum dizide bu çocuğun market kasasına benzer bir oyuncağı vardı, çok kıskanırdım :D Neyse devam edeyim. Kaan'ın ameliyat olması lazım yoksa ölecek, Şeho'da gururunu hiçe sayıp kocasının zengin ailesinden para istemeye gidiyor. Aile zengin ama nasıl yobaz, nasıl cimriler. Adam kendi torununa ameliyat olsun diye para vermedi. Mecbur Şehrazat'da parayı Onur Bey (p!ç Onur)'den istedi. Adamda 'benimle bir gece geçirirsen okey' deyince, Şehrazat da ne yapsın 'tamam' dedi. Bu arada Onur'un, Kaan'dan haberi yok ama yine de yaptığına bahane olmaz. Yani Onur = Haysiyet yoksunu.
Şehrazat da mecbur gitti otele. Saçlar simsiyah, kıyafetler simsiyah, gece simsiyah bunlar birlikte oldular. Sabah Şeho parayı aldı sonra vın. Zaten adamın suratına bile bakmadı o olaydan sonra. Hikaye böyle başlıyor.
 
Kadınlara güvenmeyen ve küçük çocuk gibi kendini bir masal kitabı kahramanıyla bir tutan Onur'un Şeho'ya aşık olmasıyla ilerliyor dizi. Şeho'ya düşmeyende ne bilim... Bergüzar ef-sa-ne! Oyunculuk, surat, boy, pos, endam... Kadında her şey fazlasıyla var ama işte dizinin konusu tartışmaya açık.

O sahneden sonra zaten sürekli 'o karanlık gece' 'o karanlık gecede' 'benim simsiyah gecem' 'senin simsiyah giyindiğin gece' diye saçma sapan betimlediler geceyi. Yattığımız gece, demek bu kadar mı zor aq? Hayır yani neyi uzatıyorsunuz daha fazla, anlayabiliyoruz hangi geceden bahsettiğinizi. Karanlık gece deyince daha mı edebi oluyor? Anlamadım ben.


(işte o merakla beklenen simsiyah gecenin bir kaç dakika öncesi ve Şeho'nun migren azdıran saçı)


Oyunculukları, değişik konusu ve mekanlarıyla dikkat çeken Binbir Gece dizisine bakmanızı tavsiye ediyorum. Biliyorsunuz ki Halit ve Bergüzar'ın aşkı bu diziyle başladı -.-
Artık nostaljik dizilerin dibine vuracağız!

*

*

Bu arada dizinin çok sevdiğim jenerik müziğini yazıma eklemeye çalıştım umarım başarmışımdır. Eğer başardıysam siz yazıyı açtığınızda müzikte başlayacak ama eğer başaramadıysam müziği duyamazsınız büyük ihtimalle. Olmadı siz yine de etrafa bakının belki otomatik olarak başlamamışta olabilir.


˗ˏˋYazımı okuduğunuz için teşekkür ederimˎˊ˗
﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀

                                      :   .

                                     *   ˚ ✵      

                                          .· * • ˚            

                                           ✶   : · •

                                    .· *

                                          ✵ ˚ : ·  

                               * ˚ ✶

                                              ✬       .   · *

                                                          ˚ . Diziler , Dizi Önerileri , Nostaljik Diziler , Türk Dizileri

3 Düşüncelerinİz

  1. Müziği eklemeyi becerememişim, sad...

    YanıtlaSil
  2. duymamışım bu diziyi. oyuncular yabancı geldi, belki ondandır :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerini merak ediyorum :)