Rüyalar Gerçek Olsa - Julia Quinn (Bridgerton Serisi #4) (Kitap Yorumu)

 


Kitap Adı: Rüyalar Gerçek Olsa
Yazar: Julia Quinn
Seri: 4/8 (Bridgerton Serisi)
Yayınevi: Epsilon
Sayfa Sayısı: 379
Tür: Tarih, Romantik
Basım Tarihi: 2011


*

Tanıtım Bülteni


Herkes Colin Bridgerton'un Londra'daki en çekici erkek olduğunu biliyordu... Penelope Featherington en yakın arkadaşının ağabeyine aşık olmuştur. Ömrünün yarısı onu uzaktan izleyerek geçiren Penelope, onun hakkındaki herşeyi bildiğini düşünmektedir., ta ki en gizli sırrını öğrenip aslında genç adamı hiç tanımadığının farkına varana dek. Colin Bridgerton tutkuları ve önvanları yüzünden içten içe ağabeylerini kıskanan, Leydi Whistledown'ın Cemiyet Gazetesi'nden ne kadar yakışıklı olduğuna dair yaptığı yorumlar dışında dünya üzerinde kalıcı hiçbir şey bırakamadığından şikayet eden gözde bir bekardır. Hayatın sıradanlığından yorgun düşmemek ve annesinin evlilik konusundaki ısrarlarındankurtulmak adına sıksık ülke dışına seyahatler yapmaktadır. Fakat bu kez Londra'ya geri döndüğünde hayatında bir şeylerin değişmiş olduğunu keşfeder - özellikle de Penelope Featherington'un! Penelope'nin de kendine sakladığı bir sırrı vardır. Colin bu sırrı öğrendiğinde bunu bir tehdit olarak mı görecektir, yoksa bu sır ne olursa olsun mutlu sonu etkileyemeyecek midir?



YORUMUM

Tam bir hayal kırıklığı. Üzgünüm ama çok kötüydü :( Hiç hayal ettiğim gibi değildi. Galiba beklentimi çok yüksek tuttuğum için böyle hissetmiş olabilirim ama kötüydü yaniiii. Sen, ilk üç kitap boyunca Colin'i öv öv sonra serinin en tırt karakterini oku! Mantıklı mı bu? Diyecek kelimem yok. Hayır var. Kötü...

1- Colin, gördüğüm en ezik Bridgerton. Özgüven desen sıfır, zerresi bile yok. Hal, hareketler vasat ötesi. Ne istediğini bile bilmiyor. BU NE BE! Madem bu kadar vasat altı bir karakter yazacaktın, Culya sana diyorum! Heh, madem yazacaktın ilk üç kitapta niye öve öve bitiremedin de bizi yükselttin. Colin'e olan libidom arşa yükseldi, kitabı okuyunca da yerin dibine girdi. Colin, şu seride denk geldiğim en vasat karakter, onuncu söyleyişim olabilir ama vasat yani ne diyim.

2- Tamam, Leydi Whist (uzun uzun yazamicam sori)'i öğrendik, zaten iq'su 3'ün üstü olan herkes anlardı. Colin'in öğrenme şeklide güzeldi, bir heyecanlı geldi bana o bölümü de beğendim ama ülkenin öğrenmesi b*k gibiydi. Spoi olmasın yazmayayım onu ama yani düşüne düşüne böyle bir açıklama şeklimi geldi aklına Culya! Pen, kendi açıklayabilirdi. Dış kapının dış mandalı ezik Colin'e mi kalmıştı bu sırrı açıklamak. Colin'in kitaptaki tek vasfı bu arkadaşlar, benim gibi fazla beklentiye girmeyin. Eziğin en önde bayrak sallayanı bu çocuk. Bir de Pen'i kıskanıyor, yavşak. Kıza yrk gibi davranıyor. Sen kimsin ya? EZİK!


Bütün okuduğum romanlardaki kötü yazılmış karakterleri liste yapsam başı bu salak çeker. O derece salak. Kızın -Pen- resmen başarısını kıskanıp krize girdi. Bakın, Colin'den aldığım vayb eşittir Öyle Bir Geçer Zaman Ki Murat, pussy krizi. Aynısı, aynısı yaa. !Spoi Alarm! Evlendiler, biz bekliyoruz ki fırtınalı bir evlilik olacak. Bu salak, Pen'in başarısını nasıl kıskanıyor. Hasetinden kuduruyor resmen, gurursuz ya... İnsan karısının başarısını kıskanır mı? Sexist köpek.


Pen'e diyecek lafım yok. On numara karakterdi. Diğer Bridgerton kadın karakterleri gibi güçlü ve akıllı. Tek mallığı yıllarca Colin gibi bir salağa aşık olmasıydı. Mallık yani. Kendine ait gazeten var, vizyonun on numara, kitap okuyorsun bir kere, daha ne olsun ama Colin'e aşıksın yani dümdüz malsın kanka. Ne diyim? 

Yobaz Colin'in mallıklarını sıralasak bitmez. Çok fazla. Pen'e şehre gittiği için kızdı? Ulan bunu unutmuştum aklıma geldi yine krize gireceğim. Sen kimsin yobaz köpek! Çomara bak. Sexist p*şt! 'Nasıl tek başına şehre gidersin' sana mı soracak yrk! Ahh Pen ahhh, senin ben aşkının ızdırabına sokayım... Aşık olduğun herife bak... cık cık.

Mal sıralaması bitmiyor bu kitapta, sori. Pen'in annesi Colin'den de maldı ama çok şükür az gördük kendisini. Kadın Colin'i küçük kızına yapmaya çalışıyor 🤮 Yazık yavrum Pen, dört tarafı mallarla çevrili. Ağlasam ağlasam Colin'in amaçsızlığına değil bu kızın kaderine ağlarım. Rezalet, garibim.


Hadi onu bunu geçtim, bir şekilde okuduk, beğendim beğenmedim ama allah aşkına bu kitabın fiyatı ne? BU KİTABIN FİYATI NE! BİZ TAŞ OKUYALIM! YAPRAKLARA YAZALIM KİTAPLARI! BURDAN İNSAF YOKSUNU YAYINEVLERİNE İKİ ÇİFT LAFIM VAR! HARAM ZIKKIM OLSUN, KARTON KAPAK BİLE OLMAMASINA RAĞMEN KIYTIRIK KİTAP NEREDEYSE 40 TL! WTF! BİZ ENAYİYİZ, VALLA ENAYİYİZ! ÜLKEDE TOPLASAN 10 KİŞİ KİTAP OKUYORUZ, FİYATLARA BAK AYAK ÜSTÜ S*KİLİYORUZ! KİTABINIZA DA SİZE DE...


ÜFF DAHA FAZLA YAZMAYACAĞIM.




ALINTILAR

*


*

"Hiç kimse okumayacaksa, yazmanın önemi var mıydı? Asla duyulamayacak olan sözcüklerin anlamı var mıydı?"

*

"İnsanlar iyi şaraba benzerler. Eğer baştan iyilerse, zamanla daha da iyileşirler."

*

Düşündüğümüz kişiler olmadığımızı keşfetmek, ne hoş değil mi?

*

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.


Bridgerton serisi, kitaplar, kitap önerileri

2 Düşüncelerinİz

  1. Ahahaha, yorumlarımız üç aşağı beş yukarı oldukça benziyor. 10 sene önce okuduğumda karakterlere pek kıyamamıştım ama yenilenmiş okuma ile Colin'nin ne derece şerefsiz olduğunu sonunda görebildim. Bir Francesca'nın eşi tam düzgün erkek, bir derece Eloise'in eşi ve Gregory'i de göz ardı edebilirim ama serinin geri kalan erkekleri maalesef çöp :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Colin'in şerefsiz olduğu noktasında buluşmamız çok iyi 🤣 🤣 Bu kitaptan sonra biraz mola vermeyi borç bildim kendime, o yüzden hala 5. kitabı okuyorum, 2 haftadır 😅 😂

      Sil

Düşüncelerini merak ediyorum :)