Yıldızımın Barışmadığı Kitaplar


Öncelikle herkese selamlarr :) Bugün size, kitaplığım dolu gözüksün diye varlıklarına müsaade ettiğim kitaplardan bahsedeceğim. Yıldızım barışmadığı diyerek cümleyi biraz kibarlaştırdım ama gram sevmem bu kitapları. Yazımı okumadan önce belirteyim ki 'renkler ve zevkler tartışılmaz' o yüzden bu listede çok beğendiğiniz bir kitabı görürseniz gözünüzü kapatın eheueh ya da gözünüzü kapatamadıysanız görmemiş gibi davranın -.-

(Belki bloguma girdiğinizde fark etmişsinizdir, PLAYLİST EKLEDİM!! Vuhuuu! Bayağıdır uğraşıyordum sonunda yaptım. Aşırı mutluyum, tahmin bile edemezsiniz! Çoooook mutluyum, sürekli bloguma girip duruyorum :D En sevdiğim şarkıları en sevdiğim görsellerle süsledim. Kesin bakın ama haa <3)

:cloud:

Yazımın başında direkt listenin birincisinden başlamayacağım, o yüzden hadi -kötünün iyisi- en sonuncuyla başlayalım. Şimdiden uyarayım, biraz şaşırtıcı bir liste olabilir :)

:cloud:




10. ODA (Mithat Terje)


Bu kitapla sorunum kesinlikle çok küçükken okumam. O yüzden hiçbir şey anlamamıştım. Bir yerden yakalamaya çalışsam diğer yeri kopuyordu, bende salmıştım kitabı. 'Yeniden okumam lazım' listemin başında gelir kendisi. Umarım bu sefer sıkılmam. Beyinsel olarak gelişmişimdir herhalde :) Ama yeniden okuduktan sonrada kötü gelirse yapacak bir şeyim yok...



9. İçinde Bir Sen (Binnur Şafak Nigiz)


Watpad zamanı güncel olarak takip ettiğim ama 'keşke almasaydım' dediğim kitap. Kitap yorumu için buraya tıklayabilirsiniz. Ciltsiz kitaba 35 tl vermek mi koydu yoksa 512 sayfa full betimleme okumak mı tam karar veremedim ama büyük ihtimalle ikisi de. Birde kitap almaya gidiyorsun yanında salak saçma not defteri, poster, tarot kartı ve bilet veriyorlar. Kolanın yanında bardak mı veriyorsunuz aq. 20 tl olsun, sek kitap olsun!



8. Gelin (Julie Garwood)


Olay desen çok az, entrika desen yok, yazım desen vasat, birde üstüne benim feminazi kişiliğim eklenince kitap kanser seviyesine ulaştı. Kanser etti! Etek giyip bu kadar ataerkil olan başka bir karakter ne gördüm ne duydum. Belki aranızda hatırlayanlar vardır -yoruma buradan ulaşın- cep boy kitaba az daha 20 tl verecektim, mallık çünkü...




7. Mücella (Nazan Bekiroğlu)


Kitabın hiçbir olayı yok. Ana fikri ne, ne anlatıyor, amacı ne? Yok... Belki en sonunda kalbim bir pır etti o da şey yüzünden 'hiçbir şey anlatmayan sek hikaye nasıl gerçek olur' pırlaması.



6. Kusursuzlar (Louise O'Neıll)


Kapağı yüzünden kandırıldım. Dışına bakmayın içini çok güzel düzenlemişler ama konu ve yazım olarak gram sarmayan bir kitap. Boşuna almışım.



5. Eylül (Mehmet Rauf)


Felaket kötü. Okuduklarım arasında en kötü yazılmış kitap olabilir. Saçma sapan bir kitap, karman çorman. Hiç beğenmedim.




4. Soğuk (Bedriye Zobu)



Kapağına düşüp aldıklarımda bugün. En büyük hatam ve hep yapıyorum bu hatayı ama genelde iyi çıkanlarda oluyor. Kitabın dokusu çok güzeldi, sanki kadifeyle kaplamışlar gibi ama gelgelelim konusuna ve yazımına, çok kötü...




3. İstanbul (Tuğba Sayın)



Çok kötü. Eğer bir gün soğuktan donarsam ilk yakacağım şey bu kitap.




2. Bab-ı Esrar (Ahmet Ümit)



Saçma. Başka ne yazabilirim diye düşündüm ama en uygun kelime 'saçma'. 




1. Kuyucaklı Yusuf (Sabahattin Ali)


Şu hayatta en overrated bulduğum yazar ve en kötü kitabı. Karakterlerin anlatımı, betimlemesi, saçma sapan diyalogları olsun hiç beğenemem bu kitabı. Çok abartıldığını düşünüyorum. Daha fazla yazmayacağım, sevmiyorum.




:cloud:


Evet listem bu şekilde. Listenin içinde en sevdiği kitabı ya da yazarı gören varsa kusura bakmasın, sevmiyorum yapacak bir şeyim yok :) 



˗ˏˋYazımı okuduğunuz için teşekkür ederimˎˊ˗
﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀﹀

                                      :   .

                                     *   ˚ ✵      

                                          .· * • ˚            

                                           ✶   : · •

                                    .· *

                                          ✵ ˚ : ·  

                               * ˚ ✶

                                              ✬       .   · *

                                                          ˚ . Kitaplar, Kitap Önerileri, Sevmediğim Kitaplar, Beğenmediklerim, Sevmediklerim, Eleştiriler, Gözlüklüden Seçmeler, 

9 Düşüncelerinİz

  1. Kusursuzları bende sevmemiştim :(

    YanıtlaSil
  2. Listeler konusundaki tavsiyeni dinleyeceğim, liste yapmaya bayılıyorum çünkü :D Yorumun için çok teşekkür ederim, okurken gülümsemeden edemedim :))))

    YanıtlaSil
  3. Sabahattin Ali ile benim de yıldızım barışmadı. Yazdıkları melankolik geliyor :(

    Aralarında sadece Gelin'i okumuştum 10 sene kadar önce. İlk Julie kitabım olduğu için güzel gelmişti fakat sonraki historicalleri de bu kitaba benzediği için artık okumuyorum kendisini.

    YanıtlaSil
  4. Gelin’i bir ben geç okumuşum :D Belle sen nerdesin bir aydır!! Hiçbir şey paylaşmadın??

    YanıtlaSil
  5. Bende de çok var maalesef... Pazar günü gazetede!

    YanıtlaSil
  6. eylülü okudum sıkıcıydı evet, gelin de eh işte, sabahattin ali ülkemizde en çok okunan yazar, eski tip roman tabi juyucaklı, sıkabilir yani, içimizdeki şeytan ve madonna daha heyecanlı :) ahmet ümit de evet yaaa ben de pek olumlu bakmıyom onun kitaplarına :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerini merak ediyorum :)